Termékek Menü

KARANCS-MEDVES hegyi kerékpártúra 2017. május 27-28. (SZ-V)

   

 

TESZTELHETŐ 2017-ES KELLYS KERÉKPÁROKKAL!

Szeretnél kiszakadni a hétköznapokból?! Szereted a kihívásokat és nem riadsz vissza egy hosszabb erdei emelkedőtől a kerékpáron?! Szereted a természetet?! Szeretsz új emberekkel megismerkedni?!

– Ha ezekre a válaszod IGEN, akkor szeretnél velünk kerékpározni a Karancs hegységben!

 

 

 

Amire biztosan számíthatsz:

 

 • jó levegő, csodálatos környezet, mindenhol moha az erdőben :)
 • Jó társaság, programok
 • Szállás
 • Budapestről a jelentkezők és kerékpárjuk szállítása
 • Kerékpárszakértő szervezők
 • Kerékpárbérlési lehetőség (Fat Bike is)
 • KELLYS FELSŐKATEGÓRIÁS KERÉKPÁROK KIPRÓBÁLÁSA

 

A Medves-fennsík Magyarország és Európa legnagyobb területű vulkáni eredetű bazaltplatója Magyarország és Szlovákia határán. Ez a bazalt, a feketétől a sárgán át a vörösig, csodálatos színekben pompázik, formavilága lenyűgöző.

Igen gazdag a terület az állatvilága is. Értékes a gyorsan felmelegedő fennsíkok lepkefaunája. A nedvesebb részeken foltos szalamandra, tarajos és alpesi gőte él, a hüllők legértékesebbje a ritka rézsikló, de több gyíkfaj is él a hegyekben.
A hegység erdeiben költ a kék galamb, a darázsölyv, a fekete harkály, a kabasólyom, és legalább ekkora érték a szintén fészkelő vízirigó, kövirigó, hantmadár, és erdei szürkebegy. Az emlősök legértékesebb fajai a vadmacska, a borz, a nyuszt.

A Karancs–Medves történeti emlékekben is gazdag. A vulkáni kúpok szinte kínálták magukat a várépítésre: Salgó-vár, Somoskő-vár, Zagyvafő-vár és történeteik Magyarország legértékesebb hagyományait őrzik. A vulkanikus kőzetek alatt Magyarország egyik legnagyobb barnaszéntelepe húzódik, amelynek a 19. században megindult feldolgozása és annak emlékei az ipartörténet részét képezik. Hasonló a helyzet az andezit és bazalt kőfejtőkkel, amelyek termékei, többek között, Párizs utcáit burkolják.

 

Kiknek ajánljuk?!  Azoknak, akik heti szinten rendszeresen sportolnak, és nem riadnak vissza az emelkedőktől sem. Közepes nehézségű erdei kerékpártúra.

 

Időpont: 2017. Május 27-28. (Sz-V)

Távok: naponta kb. 30 km az erdőben

Szállás: Egy barátságos, ám nagyon felszerelt vendégházban. Ha szeretnél szaunázni, vagy jakuzzizni, felár ellenében azt is lehet!

Lejutás: szombat reggel a bérelt kisbuszunkkal és ha szükséges, az autómmal. Minden jelentkező és kerékpárjának szállítása benne foglaltatik az árban.

Visszaindulás: vasárnap 17 óra körül

Túra díja: 24900 Ft, mely tartalmazza:

 • 1 éjszaka szállást vendégházban
 • kerékpárok szállítását Budapestről
 • résztvevők szállítását Budapestről
 • szombat esti vacsorát: kemencében sült pizza
 • szervezés és lebonyolítás díját
 • gyorsszervizt (a túra során váratlanul jelentkező meghibásodások esetén, pl. defekt) anyagköltség nélkül.

 

Nem tartalmazza:

 • További étkezéseket
 • balesetbiztosítást

 

 

Javasolt felszerelés:

Mindenképp MTB, azaz ballonosabb rücskös mintázatú külsővel szerelt hegyi kerékpár. Bár sokat megyünk erdőben, de a kresz szabályainak minden kerékpár feleljen meg! Sisak használata kötelező!

Kötelező kresz felszerelés itt található, ellenőrizd, hogy megfelel-e neki a kerékpárod: http://www.mozesmuhelye.hu/kresz-eloirasok-kerekparosoknak

 


A TÚRÁN MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT, megbízható karbantartott kerékpárral indulj útnak. Ha nincs megfelelő állapotban a kerékpárod, hozd el Mózes Műhelyébe IDŐBEN, a 10 éve nem használt garázs mélyéről előtúrt kétkerekű veszélyes lehet.
Ha nincs a célnak megfelelő eszközöd, szólj és megoldjuk (bérlés 2 napra: 4000 FT)

Balesetbiztosítás megkötésében is állok szolgálatotokra!

AZ ÉLMÉNY GARANTÁLT, BRINGÁRA FEL!

 


Üdvözlettel:
Deme Mózes
 

Elérhetőségek:

Deme Mózes: 06702725382

Mózes Műhelye kerékpárszerviz és üzlet: 1115 Budapest, Csóka utca 3/A

mozesmuhelye@gmail.com 

http://mozesmuhelye.hu/ és https://www.facebook.com/mozesmuhelye